Welkom bij

Pedicure Voor Jou

Medische voetzorg voor uw risicovoeten!

 

De praktijk is op dit moment vol!

 

 

Specialisaties

1

Diabetische voet

Heeft u diabetes dan is voetzorg heel belangrijk. Bij een deel van de diabetes patiënten ontwikkelen zich drukpunten die kunnen leiden tot wonden en in het ergste geval tot ernstige complicaties. Door prefentief voetzorg te geven door een gespecialiseerde Medisch pedicure zijn veel complicaties te voorkomen.

2

Reumatische voet

Reuma vergroot de kans op voetproblemen. Ook kan de voorvoet breder van vorm worden, waardoor drukplekken aan de  voet ontstaan. Daarnaast leidt medicijngebruik of de aandoening zelf soms tot extra problemen, zoals een dunner wordende huid of wondjes die sneller ontsteken.

3

Overige risicovoet

Heeft u vaatklachten, spasmen, bij ocologische behandelingen, neuropathie, parkinson, dementie, enz.

Ook dan hebben uw voeten extra zorg nodig.De behandeling van uw voeten horen thuis bij een medisch pedicure. De gespecialiseerde medisch pedicure kan daarnaast in een vroeg stadium  problemen signaleren.

4

Sportpedicure

Als sporter wilt u graag soepel en vooral zonder blessures bewegen. Maar tijdens het sporten krijgen de voeten heel wat te verduren. Helaas kunnen er ook klachten ontstaan waardoor het sporten moeilijker gaat of zelfs onmogelijk wordt. Pedicure voor jou kan als meidsch pedicure sport u behandelen en adviseren.

5

Nagelbeugels

Deze techniek wordt toegepast bij ingroeiende teennagels. De nagelbeugel verandert heel geleidelijk de stand van de nagel waardoor de nagel niet meer in de huid drukt. Hierdoor is meestal een operatie niet nodig.

 

6

Ortheses

Hierbij worden drukplekken drukvrij gelegd door middel van een op maat gemaakte silicone orthese. Dit kan gebruikt worden bij hamer- of klauwtenen of likdoorns.

 

7

Nagelreparatie

Heeft u een stootnagel of is de nagel er bijna helemaal af? Dan wordt er een laagje gel aangebracht, zodat de nagel op een normale manier uit kan groeien.

8

Drukverlagende technieken

Bij deze techniek wordt een drukplek tijdelijk, voor 1 of 2 weken, drukvrij gelegd door middel van anti-druk hulpmiddelen of vilt.

9

Wandelletsel en preventie

Ga je wandelen  en heb je vaak bij langere afstanden blaren?  Ook dan is er preventief veel mogelijk. Controle van de schoenen. Vetertips om drukpunten te voorkomen. Helpt niets dan is preventief intapen ook nog mogelijk.